Race year 2006
HomeTwinplugShopNewscontactRace calenderLinksCV + Preowned

 

Twinplug Pictures 
Twinplug others 
Customers 

 

Race year 2005 
Race year 2006 
6u van Spa 2006 
Races 2007 
Races 2008 
Races 2009 
Races 2010 
Races 2011 
Races 2012 

 

Rare RSR parts 
Cars for sale 
Other parts 
RSR parts 

 

 

 

 

11 november2006;

Het seizoen 2006 zit er op en de titel Kampioen Belcar Historic Sprint is binnen.

Dit in de klasse 2 en overall.  Click voor de eindstand.

 

 

Belcar Thursday Race 3 augustus 2006

Jan Van Elderen pakt zijn eerste overwinning van het seizoen

32 Historics passeerden afgelopen donderdag de inschrijving. Ondanks de vakantieperiode en het feit dat deze wedstrijd op een donderdag werd verreden, mogen wij hier spreken van een groot succes. Op gebied van kwantiteit en kwaliteit groeit de Belcar Historic Sprint nog steeds.
In onze voorbeschouwing blokletterden we dat Jan Van Elderen ondanks zijn leiderspositie nog steeds op zoek was naar zijn eerste overwinning van het seizoen, nadat hij door pech en een stop & go tijdens de eerste twee wedstrijden telkens ongewild de Poulidorplaats innam. De Belgische Nederlander gaf tijdens de trainingen op een natte piste meteen blijk van zijn ambities door de snelste chrono op de tabellen te zetten. Peter Govaerts - die de eerste wedstrijd won tijdens de Belcar First Race - moest met zijn Lotus een dikke seconde toegeven op de Porsche van Van Elderen.
Het was trouwens een beetje gokken met de bandenkeuze tijdens de trainingen. Nogal wat piloten namen geen risico's en monteerden regenrubber. Maar achteraf bleek dat opgesneden slicks de beste keuze was. De uitslag van de trainingen geeft op die manier een verkeerd beeld van de onderlinge waardeverhoudingen. Op de tweede startrij, maar al op 7 seconden van de pole terug twee Porsches van Cor Van Ham en Luc Moortgat die net de meerdere bleven van de BMW's van Tom Piessens en Xavier Moerman. De regerende kampioenenwagen van Pascal Pauwels werd ditmaal bestuurd door diens broer Dominique. Hij moest wel zijn meerdere ervaren in de Triumph TR3 van Marcel Van Mulders. Philippe Robben reed een knappe 9de chrono met zijn Alfa Romeo Giulia. De kwalificaties werden opgeschrikt door een zware sortie, toen de TVR van John Vandevenne en de Porsche van Marco De Vos elkaar raakten in de Bianchi. De Vos ging rond zijn as en werd frontaal aangereden door de MGB GT V8 van Geert Boels. Een koersfeit, maar met zware gevolgen voor de wagens van De Vos en Boels die méér dan waarschijnlijk dit seizoen niet meer zullen aantreden. Ook de mooie Chevrolet Camaro van Schippers overleefde de trainingen niet toen hij in het decor belandde aan de Rea-bocht. Uiteindelijk stonden klokslag 13 uur toch nog 28 Historics op de startgrid voor de derde manche van de Belcar Historic Sprint 2006.Bij het uitgaan van de lichten spurtte Jan Van Elderen weg van de rest van het veld die hem pas aan de finish zou terugzien. Even kon Govaerts aanklampen, maar de Porsche bleek te snel voor diens Lotus die naar eigen zeggen last had van een nukkige achterbrug. John Vandevenne vroeg tijdens de start iets teveel van zijn nog koude banden en ging van de baan in de 'Eerste Linkse'. Hij moest als allerlaatste terug de baan op. Maar de oude vos gaf met het mes tussen de tanden zijn pk-zwangere TVR de sporen en kon nog terugvechten naar de 11de plaats. Moortgat, die in het begin van de wedstrijd een leuk robbertje uitvocht met Van Ham en Moerman ging op zoek naar de Lotus van Govaerts. Een 10-tal ronden zou Moortgat blijven hangen op een tweetal seconden van de Lotus. In de voorlaatste ronde verremde Govaerts zich echter bij het dubbelen en ging even rallycrossen. Moortgat liet deze kans niet liggen en kwam als tweede over de meet na een ongenaakbare Van Elderen die zelfs rond halfkoers even onder de 1'50" dook.
Voor de vierde plaats ontstond een gevecht tussen de BMW van Moerman, de Lotus van François en de Porsches van Pauwels en Van Ham die na de start was teruggevallen. Guy François was iets te onstuimig toen hij de BMW van Moerman inpakte. Met een rotvaart ging hij richting Rea waar hij onvermijdelijk in de fout ging. Maar de Gentenaar herpakte zich en een paar ronden verder stelde hij zijn vierde plaats veilig. Moerman zat compleet door zijn banden door de hevige duels en moest ook een remonterende Pauwels voorlaten, die op amper 7" van François strandde. Ook Philippe Robben was lang in de weer voor een mooie ereplaats tot de Alfa het liet afweten en de spektakelman vroegtijdig naar de kant moest. Andere pechvogels met technisch falen waren ondermeer De Weerdt, Vandekerckhove en Mathieu. Piessens reed zich rond halfkoers, na enkele gesmaakte duels vast in de kattenbak van de 'Eerste Linkse' en het duurde een eeuwigheid alvorens de onfortuinlijke BMW-rijder terug kon vertrekken.Spijts een paar geplooide oudjes was deze derde ontmoeting een mooie wedstrijd met een hoogstaand deelnemersveld.
In de tussenstand verstevigt Van Elderen uiteraard zijn leidersplaats en hij loopt nu zes punten uit op Govaerts, die op zijn beurt 8 punten voorsprong telt op Luc Moortgat. Opmerkelijk is dat de wagens uit de top 3 telkens in een andere Klasse uitkomen. Cor van Ham en Guy François volgen al op een respectabele afstand waardoor de titel méér dan waarschijnlijk naar een van de piloten gaat die momenteel de top 3 bemannen. In de 2de helft van de top 10 is het iets spannender. Moerman, Mouws, Van Mulders en Vandevenne worden van elkaar gescheiden door amper 6 punten.In Klasse 1 (Historic Cup) is het de Lotus van Govaerts die de plak zwaait met 8 punten voorsprong op merkgenoot François en 12 op de Porsche van de broers Pauwels. De Triumph van van Mulders en de TVR van Vandevenne sluiten de voorlopige top 5 af.Jan Van Elderen zit met het maximum van de punten stevig in het zadel in Klasse 2 (Classic Cup) met al 10 punten voorsprong op Van Ham en 22 op Mouws.Idem voor Klasse 3 (Young Timer Cup) waarin Luc Moortgat reeds alle wedstrijden achter zijn naam zette en autoritair aan de leiding staat voor Xavier Moerman en Henri Alberts.De volgende en voorlaatste wedstrijd van de Belcar Historic Cup wordt verreden tijdens het weekend van 9 & 10 september in het kader van de Q8 Truck Grand Prix Circuit Zolder. Een organisatie die jaarlijks kan rekenen op duizenden toeschouwers.
Bron: www.belcar.com

 

Het podium 2de race Belcar Historisc Sprint 21 mei 2006

Lister Jaguar wint na ‘drive trough’ voor Porsche van leider Van Elderen

39 inschrijvingen voor de Belcar Historic Sprint. Een recordopkomst en een kleine 50% méér wagens dan de openingswedstrijd in Francorchamps. We schreven het al eerder dat de Historics duidelijk in de lift zitten. Afgelopen weekend is het bewijs geleverd. Het enige wat te betreuren viel, waren de forfaits van de BMW M1 van Peter Heinrich en de Chevrolet Corvette van Michel Campagne. En er werd flink de pees opgelegd. De prachtige Lister Jaguar van Eike Wellhaus slaagde er zelfs in om in de laatste ronde de chrono van de pole scherper te zetten.

Jan Van Elderen, die al in Francorchamps het beste van zichzelf en zijn Porsche gaf, maar in extremis nog de overwinning uit handen moest geven aan Peter Govaerts door een defecte benzinepomp pakte de pole met een scherpe 1’47”857. Daarmee was hij een kleine seconde sneller dan de Lister Jaguar van Wellhaus. Peter Govaerts loodste zijn Lotus Elan naar de derde tijd en mocht de tweede startrij delen met de Porsche van Marco De Vos die amper 3/10 sec. sneller was dan de BMW 2002 turbo van Xavier Moerman. Van Kol (Porsche), Moortgat (Porsche), François (Lotus) en Schippers (Camaro) maakten de top 10 rond.

De Lister trok de meute op gang voor Van Elderen, Govaerts, De Vos, Moortgat en François. In de Villeneuve kon Van Elderen al het commando overnemen maar Wellhaus bleef in diens buurt. Govaerts had het iets moeilijker dan in Francorchamps, want de Porsches van Moortgat en De Vos maakten het hem knap lastig. Even verderop werd een ware veldslag geleverd tussen Van Kol, Moerman, Pauwels, van Ham en Robben voor de 7de stek. In de 3de ronde kon Moortgat binnendoor voorbij Govaerts, maar die gaf zich niet zomaar gewonnen. We kregen prachtige duels te zien waarbij rond halfkoers vooral Van Elderen het lastig had met de Lister Jaguar en Govaerts in de schaduw bleef van Moortgat. Iets verderop was er het gevecht voor de 5de plaats tussen De Vos, François en Pauwels terwijl Moerman, Van Kol, Van Ham, Robben en Schippers zich probeerden te handhaven binnen de top10. Op één ronde van het einde kreeg Van Elderen nog een drive trough penalty wegens geluidsoverlast. Wellhaus gaf zijn Lister nog eens extra de sporen en verwees Van Elderen zodoende naar de tweede plaats. Moortgat werd derde voor De Vos en Govaerts. Pauwels kon nog net François voorblijven voor de zesde plaats terwijl Moerman, Van Kol en Robben de top 10 volmaakten. Zelden was een race van de Historics zo spannend met zéér gesmaakte en sportieve duels.

In de tussenstand neemt Van Elderen de leiderspositie van Govaerts over en komt Moortgat nu postvatten op de derde plaats. Cor van Ham en Pascal Pauwels staan op een voorlopige 4de en 5de plaats. In Klasse 1 blijven de Lotussen van Govaerts en François op 1 & 2 en neemt Pauwels de derde plaats over van Vandevenne die op de sukkel was met de achterbrug van zijn TVR. In Klasse 2 houdt Van Elderen uiteraard de leiding voor Van Ham en Mouws terwijl Moortgat, Moerman en Van Sprundel voorlopig de eerste drie plaatsen bemannen in Klasse 3.

 

 

30 maart 2006;

De Porsche 911 RS 1974 is klaar en hier onder vind je de aanpassingen die gedaan zijn voor 2006. Eris alles gedaan om 2006 goed te starten. Alle veranderingen zijn ervoor gedaan om de wagen niet alleen sneller te maken maar ook de wagen meer FIA-GTC  legaal te maken. Veranderingen 2006; Reductie vanhet gewicht door het vervangen van de glazen zij en achterruit door Lexan

 

 

Reductie vanhet gewicht door andere constructie van voorwielophanging en bumper bevestiging aan de carrosserie.

Betere aërodynamicaen optiek. Een reuze achtervleugel, die reglementair te groot is. Maar wel gehomologeerd en ook FIA-GTC conform is.

 

 

 

fms_9325.jpg

IMG_4059.jpg

IMG_6317.jpg

IMG_6318.jpg

jaguarchimay.jpg

lauch zolder2.jpg

lauch zolder4.jpg

P1010003.jpg

P1010004.jpg

P1010005.jpg

P1010006.jpg

P1010007.jpg

P1010008.jpg

P1010010.jpg

P1010011.jpg

P1010012.jpg

P1010013.jpg

P1010014.jpg

P1010015.jpg

P1010016.jpg

P1010018.jpg

P1010019.jpg

P1010020.jpg

P1010021.jpg

P1010027.jpg

P10100a12.jpg

P1010a009.jpg

P1010a011.jpg

P1010a013.jpg

P1010a015.jpg

P1010a019.jpg

P101a0007.jpg

P101a0008.jpg

P10a10006.jpg

P1a010010.jpg

sdggwe.jpg

sfffwfee.jpg

ssdfsdf.jpg

van elderen_21.jpg

van elderen_31.jpg

van elderen1.jpg

vsdf.jpg

vxcv.jpg

vxvv.jpg

xvxcvxcv.jpg

zolder1.jpg

zolder2.jpg

zolder3.jpg

zolder5.jpg

 

Copyright Jan van Elderen